Vanalinna päev 5. september



Vanemad õpilased mäletavad, kuidas ühel kevadpäeval käisid kõik Pelgulinna Gümnaasiumi õpilased vanalinnas jalutamas ja linnamüüri torne otsimas. Kätte on jõudnud tore päev, kus saame seda korrata. 

·         Võta kaasa oma fotoaparaat või nutitelefon ning tee ohtralt pilte!
·         Riietu vastavalt ilmastikule (vajadusel kilekeep ja vihmavari, soojad riided ja vett pidavad jalanõud). Kui sul on ohutusvest, siis pane see selga.
·         Võta kaasa juua (vesi), veidi raha (tasuline wc), jäta koju rulad, rattad jne.

·         Vanemad klassid käivad koos noorematega, vanemad õpilased aitavad noorematel linnas hakkama saada. Leia endale oma uus suur või väike sõber. 

Klassid
Saatvad õpetajad
Kellaaeg
2a ja 6k, 12k
Siitsman, Mäemat, Vali
8:30
2b ja 6bk, 12p
Sinka, Sagur, Prooman, Vaks
8:45
2c ja 6c, 11p
Asperk, Lillemets, Loo
9:00
2d, 10kp
Tark, Saare, Tall
9:15
3a ja 7k, 11k
Mõlder, Bome, Uustalu, Üüde
9:30
3b ja 7b, 12h
Onton ja Perova, Jürves
9:45
3c, 10hp
Olluk, Kuznetsova, Kaidro
10:00
3d, 11hp
Nakus, Raichert, Andriankova
10:15
4bk, 4c, 4k
Madissoo, Paal, Miller, Laur, Tonts
10:30
5k, 5bk, 5c
Saar, Peterson, Raavel, Esnar
10:45
8k, 9b, 9c
Tõnisson, Momblat, Joalaid, Antsmäe
11:00
9k ja 8b
Randlepp, Noole, Panin, Kala, Kravik
11:15

Kõik klassid liiguvad läbi ühe ja sama marssruudi. Marssruudi pikkus vanalinnas 4km. Orienteeruv aeg: 2-3 tundi (olenedes peatustest). Peale ringkäiku liiguvad lapsed koos õpetajatega kooli sööma.

Algus: Harju mägi (20. Augusti väljak). Õpetajad alustavad liikumist ettenähtud ajakavale (ei oota kellegi märguannet, vaatate kella). 

Jalutuskäigu punktides: Igas marssruudi punktis loevad õpetajad õpilastele ette ajaloolise info, tehakse pilte kui ka vastatakse küsimustele, tehakse ülesandeid. Küsimused on koostatud vanuse astmeti, seega iga vanuseaste saab erinevad küsimused. Kui koos on enam sama vanuse klassi, siis on saate lisapunkte vanema-noorema astme küsimuste vastamise eest. Õpilastel on luba kasutada mobiilseid vahendeid vastuste leidmiseks. Igas punktis peab olema kohapeal vähemalt 4-7 minutit.
·         Meeskonnad (klass) esitavad saadud vastused vastustelehel õpetajale, kes toob nad kooli kaasa  ja annab Tiina Tiidu kätte. 

Lõpp: Pikk Hermani torn ja kuberneri aed. Õpetajad kontrollivad üle osalejate arvu (kas on sama, mis alguses). Pärast seda liigutakse koos koolimajja sööma (1,7 km).



Kogunemise punkt: Harju mägi 20. Augusti väljak>
Läbitavad punktid: Harju mägi, Neitsitorn, Vabadussammas ja vabaduse väljak, Sõpruse kino, Viru tänava linnamüür, Katariina Käik, Raekoja plats, Saiakang, Pühavaimu kirik, Mustpeade maja, Lai tänav, Oleviste kirik, Tallinna hobuveski, Patkuli trepp ja vaade, Toomkirik, Riigikogu hoone, Kuberneri aed ja Pikk Herman
Lõpp punkt: Kuberneri aed ja Pikk Hermann




LÕPP-PUNKT vanalinnas - MIS SAAB EDASI?
Oled jõudnud oma jalutamise lõpp-punkti. Nüüd tuleb aga kõik kokku koguda ja kooli sööma minna.  
·         Koguneme rivvi
o   Andke õpetajale oma klassi vastusteleht
o   Tehtud piltidest valib klass 10 parimat, mida saadab ise Tõnu Piiburile tonu.piibur@pelgulinna.edu.ee tähtaeg 5. September 21:00
o   Lugege üle arvud (palju on miskist klassist õpilasi)
o   Kuulake liikluses liikumise ohutut korda ja liikumise marssruuti
·         Liikuge mäest alla kooli poole: õpetajad liiguvad ise rivi ees, keskel ja taga. Gümnaasium aitab ohutust korraldada ja on muidu ka heaks eeskujuks. Kooli juures lugege üle õpilaste arv.
·         Koolis ootab õpilasi koolilõuna.

Comments