Külas käis draamaõppe professor Allan Owens

Esmaspäeval, 13. novembril, käis koolis näiteringi noortele loengut pidamas Allan Owens. Allan Owens on draamaõppe professor, loovusele ja kunstipraktikatele põhineva uurimiskeskuse RECAP (Research into Education, Creativity and Arts through Practice) asutaja ja juht, Chesteri ülikooli etenduskunstide ja hariduse osakonna õppejõud, väljapaistva UK õpetaja tiitliga pärjatud draamaõpetaja. Viimaste aastate töö keskendub loovale pedagoogikale ja rahvusvahelisele draamapraktikale elukutselistes kontekstides, rõhuga draamapõhisele initsiatiivile arenguprotsesside toetamisel.

Protsessdraama ei vaja ettekirjutatud tekste, nende päheõppimist, kostüüme ja prooviaega. Lavastus luuakse koos osalistega kohapeal ja selle loomine ongi enamasti õppimise vahendiks. Kuigi draamaloo loob grupp, hoiab protsessi käigus õpetaja. Ta võib tegutseda rollis, sekkuda loosse või suunata protsessi väljast.

Protsessdraama võimaldab õpilastel luua õpitava materjaliga emotsionaalse seose, mõtestada ja tõlgendada olemasolevaid tekste ja teadmisi uutest vaatenurkadest. See võimaldab ka harjutada uut sõnavara, empaatiat teiste tegelaste vastu ning kommunikatiivseid pädevusi.

Näiteringide juhendaja Pelgulinna Gümnaasiumis on Margit Salmar.


Järgnevalt leiate pildigalerii toimunust.











Comments